Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

AΔΙΕΞΟΔΟ ,ΤΟΥ JORN LIER HORST



Σημειωμένα χαρτονομίσματα και ένα περίστροφο. Οι έρευνες οδηγούν σε αδιέξοδο …






Γεια σας αγαπημένοι μου αναγνώστες,

Ελπίζω να απολαμβάνετε  τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Έτσι σήμερα θα σας γράψω την κριτική μου για ένα βιβλίο το οποίο τελείωσα το προηγούμενο σαββατοκύριακο ενώ απολάμβανα τον καυτό ήλιο της Πάφου.

Για να είμαι ειλικρινείς δεν είχα ξανακούσει για την δουλειά του συγκεκριμένου συγγραφέα αλλά με τράβηξε αρκετά η περίληψη στο πίσω μέρος του βιβλίου .

Η συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρεται σε μια έρευνα όπου ο επιθεωρητής Βίστιν έχει αναλάβει να εντοπίσει ένα άντρα ο οποίος εξαφανίστηκε έξι μήνες πριν .Ταυτόχρονα μια νεαρή κοπέλα είχε δολοφονηθεί και αυτή έξι μήνες πριν . Αυτό συνδέεται με τον θάνατο του διαβόητου λαθρέμπορου ναρκωτικών Φρανκ Μαντ , ο οποίος  άφησε κληρονομία στην εγγονή του Σοφίε ,το ερειπωμένο του σπίτι .Εκεί η Σοφίε ανακαλύπτει το τεράστιο, σκουριασμένο χρηματοκιβώτιο του Φρανκ που όμως είναι κλειδωμένο .Όλοι είναι πρόθυμοι να αρπάξουν ως λύση και ως υπεύθυνο ,ένα σεσημασμένο κακοποιό που ήδη βρίσκεται στην φυλακή. Όλοι εκτός από τον επιθεωρητή Βίστιν …

Η υπόθεση είναι δυνατή .Πολύπλοκη ,ενδιαφέρουσα ,ανατρεπτική και με έντονη κορύφωση των γεγονότων προς το τέλος του βιβλίου. Πολύ καλή η μετάφραση και η επιμέλεια του κειμένου σε ένα γενικό σύνολο αν και υπήρχαν μερικά ορθογραφικά και τυπογραφικά λάθη.Μου κέντρισε το ενδιαφέρον η πλοκή από την αρχή του βιβλίου μέχρι τα μισά περίπου ,στην πορεία ήταν λίγο κουραστική η εξέλιξη καθώς αναφερόταν στην ζωή του επιθεωρητή, κάτι που δεν με ενδιέφερε και πολύ ως αναγνώστη.Όμως στις τελευταίες 100 σελίδες ήρθε η κορύφωση και κυρίως η λύση της ιστορίας, τόσο με την δικαίωση των πραγματικά αθώων όσο και με το χαρμόσυνο γεγονός στην ζωή του επιθεωρητή . Πιστεύω πως η επιλογή του συγκεκριμένου τίτλου « ΑΔΙΕΞΟΔΟ» είναι από τους πιο πετυχημένους, όπως το εξώφυλλο, παρόλο που διαφωνώ αρκετά με το μπλε χρώμα . Για άλλη μια φορά έμεινα ευχαριστημένη από τον συγκεκριμένο και πια αγαπημένο συγγραφέα και ελπίζω οι εκδόσεις Διόπτρα να συνεχίσουν με τα υπόλοιπα βιβλία του .

Ελπίζω να σας άρεσε και το προτείνω σε όλους σας αλλά κυρίως σε λάτρεις βιβλίων μυστηρίου όπως εγώ . Τα λέμε σύντομα με καινούργιο άρθρο .

4/5 Αστέρια
Με αγάπη ,
ΜissReader aka Leni Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου